A hazai vásárlók egyre többször választanak különleges borokat és pezsgőket az áruházlánc adatai szerint. A több mint 1000 fajta bor és több száz pezsgőféle édes és prémium kategóriás száraz változatai mellett egyre népszerűbbek a vásárlók körében a champagne-ok is, derül ki az Auchan közleményéből.
A minőségi virslik iránti kereslet is növekszik, 2018 decemberében közel 450 tonna virsli értékesítésével számolnak, az ünnepi csúcsra pedig kibővített választékkal készülnek. Az igényeknek megfelelően idén is lesz új termék a kínálatban: az áruházláncnál például 90 százalékos hústartalmú, prémium hámozott sertésvirslit is lehet majd kapni. A legtöbbször egyébként bécsi és frankfurti virsli kerül a vásárlók kosarába, szintén népszerűek a különböző koktélvirslik és a juhbélbe töltött változatok.
A szilveszterkor népszerű sertéshúsfélék közül a karaj és a darált húsok forgalma növekszik ebben az időszakban. A kínálat 8-10 százalékát az Auchan Háztáji Programjának prémium sertéshúsai teszik ki. A hidegkonyhai késztermékek is egyre kedveltebbek a vásárlók között.
Lencséből az éves értékesített mennyiség fele fogy szilveszter előtt, és a kísérletező kedvű vásárlók új lencsés receptekkel és különleges alapanyagokkal, például a gyorsan és áztatás nélkül főzhető vöröslencsével tehetik különlegesebbé a hagyományos újévi menüt.
Az áruházlánc tapasztalatai szerint december végén sokan keresik a különböző partikellékeket és szívesen dekorálják a szilveszteri bulik helyszínét is, ilyenkor kelendő a több színben kapható szerpentin, lufi, konfetti és konfettiágyú, valamint a vevők előszeretettel vásárolnak fejfedőket, parókákat, világító szemüvegeket és a különféle trombitákat.