„Anna, a pici lányunk négy hónapos, lassan elkezdheti enni a gyümölcsöket, zöldségeket. Szeretném megtermelni neki ezekből a legegészségesebbet” – mondta el a Blikknek az 51 éves Ambrus Attila, aki a gyümölcs egy részéből lekvárt készít, a többiből pedig szeszt főz. Ambrusék vidéki otthonában már készen áll az üst, esténként pedig a pálinkafőzés fortélyait tanulja.
Néha magam is megiszom a pálinkát, de továbbra is a whisky híve vagyok, tanulmányoztam annak a készítését is, ha tehetném, abba is belevágnék, de egyelőre a pálinka a biztosabb
– árulta el a jogsiját visszakapó Ambrus Attila, aki napközben továbbra is készíti fazekastermékeit. A Viszkis azt is hozzátette, hogy a meggytől kezdve a barackig, a szilváig mindenféle gyümölcs megterem a család földjén. Kiemelte, hogy bár rengeteg rossz döntést hozott az életben, most már csak a jóra szeretne koncentrálni. A pálinkafőzés és a gazdálkodás mellett szombattól keddig Esztergomban fogja árulni a portékáit a pünkösdi vásáron.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán