Videón az ercsi tömegverekedés: tizenöt embert vettek őrizetbe, még a terrorelhárítás is beszállt

HelloVidék/MTI 2024. augusztus 12. 16:01

Két család évekre visszanyúló vitája fajult bűncselekménnyé Ercsiben. Az MTI közleményéből kiderült, hogy a rendőrök tizenhét férfit állítottak elő, közülük tizenötöt őrizetbe vettek; felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt kell felelniük - közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n hétfőn. Azon dolgoznak, hogy a támadás további résztvevőit is azonosítsák és elfogják.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre szombat délután arról, hogy Ercsiben, az Egressy utcában többen rátámadtak a családjára, és gáz-riasztó, valamint gumilövedék kilövésére alkalmas fegyverrel bántalmazták őket, két embert megsebesítettek, majd elmenekültek. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték a tettesek elfogásához.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indítottak büntetőeljárást. Az elsődleges rendőri intézkedések megerősített rendőri jelenlét mellett, jelenleg is folyamatban vannak a településen

- nyilatkozott az ügyben Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a feol.hu kérdésére.

Régóta vitás kapcsolatban állt a két család

Az adatgyűjtés során világossá vált, hogy két helybéli család közötti vita váltotta ki az erőszakos támadást. A későbbiekben kiderült, hogy a nézeteltérésüket az okozta, hogy a család néhány hónappal korábban feljelentést tett, miután a rivális család tagjai brutálisan megverték az egyik férfi gyermekét.

Fog-, arc- és koponyatörése van a gyerekemnek. Meg van ijedve, meg van rémülve. Azt akarták, hogy vonjuk vissza a vallomást, de egyértelmű, hogy nem vonjuk vissza. Annak ellenére meg lettünk fenyegetve, és eljöttek leszámolni ide, a lakásomra

– számolt be a Tényeknek a megvert fiú édesapja.

A bűnbanda azért vonult a házhoz, hogy fenyegetéssel próbálják rávenni a családot arra, hogy visszavonják a vallomásukat, amit a fiú megverésének ügyében tettek. Az elkövetőket összehangolt akcióban vasárnap délután a 6-os főútnál fogták el. Az összecsapást egy kamerafelvétel is rögzítette:

Címlapkép: Getty Images