Brutális bántalmazás: szakításért állt bosszút a többszörösen büntetett előéletű gönyűi férfi

HelloVidék 2024. szeptember 16. 19:34

Szakítás miatti bosszúból, különös kegyetlenséggel bántalmazta élettársát egy férfi – írta sajtóközleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki szakításuk miatt, bosszúból, perceken keresztül, kitartóan bántalmazta az élettársát. A vádirati tényállás szerint a férfi éppen a vele szemben – letartóztatást követően -elrendelt bűnügyi felügyeletben tartózkodott gönyűi otthonában tavaly ősszel.

Bosszúvágy vezérelte a férfit

Itt a sértett által kezdeményezett szakítás miatti bosszúvágytól vezérelve a férfi percekig, különböző eszközökkel oly mértékben bántalmazta a sértettet, hogy a nő számos sérülést szenvedett el. A bántalmazást követően a férfi arra utasította a nőt, hogy menjen a fürdőszobába, tisztálkodjon, lássa el a bántalmazás következtében kialakult sérüléseit, majd távozzon.

A sérülések nyolc napon túl gyógyultak

Az ügyészség a vádlottat, mint különös visszaesőt vádolta meg aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével. Vele szemben hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott esetében a bűncselekmény beismerése esetére arra tett indítványt, hogy őt a bíróság – egyebek mellett – 4 év szabadságvesztésre ítélje. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Címlapkép: Getty Images