Terror Szécsényen: hét ember ellen emeltek vádat lopásért, garázdaságért, testi sértésért

HelloVidék 2024. szeptember 23. 15:36

A Balassagyarmati Járási Ügyészség hét személy ellen emelt vádat, akik többek között egy kereskedőt terrorizáltak. A vádirat szerint a két nő és egyikük 14 éves fia, valamint további tizennégy családtagjuk - köztük kisgyermekek - 2023. augusztus 4-én bementek egy szécsényi üzletbe, ahol a 14 éves fiú napszemüvegeket akart elrejteni ruházatában. A tulajdonos próbálta elvenni tőle az árucikkeket, emiatt dulakodás alakult ki közte, és a közben odaérkező családtagok között – derül ki a Nógrád Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A boltosnak sikerült kiterelnie a feldühödött vádlottakat a boltból, azonban odakintről elkezdték feszegetni a bejárati ajtót, megdobálták a kirakatot, és fenyegetések közepette leköpdösték a sértettet. A testvérpár és két fiatalkorú társuk ezután berontott a helyiségbe, a sértettet a bolt hátsó részébe lökdösték, ütlegelték és próbálták a földre szorítani. A férfi bántalmazásának egy járókelő vetett véget.

A vádlottak a fentiek mellett Nagylócon és Varsányban is követtek el vagyon elleni bűncselekményeket. Az elkövetők feltörtek egy autót, lakásba és vegyeskereskedésbe törtek be, közel 440.000 forint kárt okozva. Két fiatalkorú elkövető Nagylócon nekitámadt egy párnak, a férfit többször is megütötték.

Halmozták a bűncselekményeket

Az ügyészség indítványa a két fiatalkorúval szemben javítóintézeti nevelés, a három nővel szemben végrehajtandó szabadságvesztés mellett foglalkozástól és közügyektől eltiltás, további két vádlottal szemben szintén szabadságvesztés büntetés. Bűnösségük megállapítása esetén együttesen kell viselniük a 600.000 forintos bűnügyi költséget is. A Balassagyarmati Járásbíróság döntését több vádlott letartóztatásban vagy bűnügyi felügyeletben várja.

Címlapkép: Getty Images