Erre nincsenek szavak: brutálisan bántalmazta, terrorban tartotta családját egy szabolcsi férfi

HelloVidék 2024. október 16. 20:02

A vádirati tényállás szerint a középkorú férfi a feleségével és 4 gyermekkel élt közös háztartásban nyíregyházi otthonukban. A házastársak között a viszony megromlott, gyakran veszekedtek. A férfi eleinte egy-két pofont adott a feleségének, megszorította a karját, majd később már olyan erővel bántalmazta, hogy annak nyomai láthatóak voltak a sértett testén. Ekkor a férj felszólította a nőt, hogy alapozóval vagy ruházatával tüntesse el a bántalmazás nyomait – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

A férfi tulajdonának tekintette a feleségét, szexuális erőszakot is elkövetett ellene, miközben elvárta, hogy „uram, parancsolóm”-ként nevezze őt. Azt is kijelentette, ha el meri hagyni, megöli. A férfi azért, hogy a családját megfélemlítse a lakásban meggyújtott egy rongyot, és azt kezében tartva fel-alá járkált, fenyegetve a sértettet, hogy felgyújtja a házat.

A családapa agresszív viselkedésének gyakran tanúi voltak a gyerekek is, akik félelmükben elbújtak, vagy hangosan sírtak, ha pedig megpróbálták anyjuk bántalmazását megakadályozni, ők is áldozatul estek a férfi agressziójának.

Legutóbb a férfi 2024. március 1-jén bántalmazta a családját, többször ököllel megütötte és megrúgta a feleségét, melyet láttak a gyerekek is. Mikor a 6 éves kisfiú a szülei közé állt, a férfi a gyermeket is megütötte. Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit szexuális és kapcsolati erőszakkal, testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolja, vele szemben - beismerése esetén - 5 év börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapkép: Getty Images