Ahogy azt Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője, a strandételverseny ötletgazdája, szervezője meséli, már hat éve indították el a balatoni gasztronómiai forradalom élharcosai a BeachFood-kampányt. Ennek lényege és célja, hogy a balatoni büfék, bisztrók, vendéglők a mirelit alapanyagokból készült ételek helyett helyi alapanyagok felhasználásával előállított különlegességeket kínáljanak a vendégeknek.
Külön kitért a megmérettetésre is, mint mondta a strandételverseny idén háromfordulós lesz.
- Az első körben a strandbüfék, bisztrók vendégei ajánlhatnak a Facebookon, kommentben vagy e-mailben olyan ételeket, amelyek megfelelnek a kritériumoknak a június 20-i határidőig.
- Ezekből az ajánlásokból áll majd össze a versenyben részt vevő büfék és ételek listája.
- A harmadik körben pedig a Balatoni Kör és a We Love Balaton.hu stábja pontozza a meglátogatott helyeket.
Az év strandétele elkészítésében hangsúlyos a regionális alapanyagok aránya, jó az ár-érték aránya és dizájnos a megjelenése. A döntőbe a legmagasabb pontszámot elért hat strandbüfé kerül, ahol a továbbiakban az ételekre helyeződik a hangsúly. A döntőbe jutott üzleteknek július 2-ig meg kell nevezni a bírálatra javasolt ételt, amelynek helyezéséről a gasztronómiai szakemberekből, újságírókból és a Balatoni Kör tagjaiból álló zsűri már aznap dönt
- számolt be róla a portál.
Címlapkép: Getty Images