Bár a Serfőző már hatodik alkalommal hív koccintásra Balaton legkedveltebb üdülőhelyén, idén a megszokott formától kicsit eltérnek a szervezők. A zenés-táncos mulatságok helyett még nagyobb szerepet kapnak a különleges habzó italok és a szaftos gasztroélmények.
Az ötnapos sörünnep során a látogatóknak lehetősége lesz nemzetközi vizekre evezni, ebben többek között magyar, cseh, belga, angol és német főzetek sietnek segítségükre. Felsorakoznak például a Bernard világos, barna és vörös főzetei, a debütáló világos Guinness, savanyú kisüzemi különlegességek és közkedvelt nagyüzemi italok, így a kesernyésebb ízvilág kedvelői és a gyümölcsös sörök rabjai egyaránt megtalálják számításukat július második hétvégéjén.
A hűsítő italok mellett sörkorcsolyák garmadával is találkozhatunk:
grillfinomságok, füstös BBQ ételek és édes élvezetek közül választhatunk kísérőt a hűsítő italok mellé. Ráadásul ivóversenyek, sörtörténeti kalandozások és sakk szimultán megmérettetések is színesítik a vízparti sörnapokat.
Természetesen, a szervezők a fentebbi programokat az elmúlt hónapok veszélyhelyzetének fényében prezentálják, így az egészségügyi előírásokat szem előtt tartva és betartatva várják a látogatókat egymástól legalább másfél méterre elhelyezett asztalokkal és folyamatos kézfertőtlenítési lehetőséggel.
Figyeljünk egymásra, és találkozzunk az Alsóörsi Sörnapokon július 8. és 12. között a strand és móló közötti Sirály Parkban.
Címlapkép: Getty Images