A járvány miatti lezárások okán több ezer étterem, kocsma és diszkó húzta le a rolót, a legszívósabbnak a cukrászdák tűnnek, amelyekből a koronavírus két évében nagyjából ugyanannyi, sőt még egy kicsivel több egység is működött, mint a pandémia előtt - írta a Pénzcentrum.
Nem meglepő módon azonban a nagy túlélő cukrászdák is kénytelenek árat emelni: ahogyan számos szektorban, a cukrászatban is elmondható, hogy egyre fontosabb a minőség.
Fokozatosan terelődünk az egyre természetesebb alapanyagok felé. Sajnos azonban ezt a folyamatot is lassítja a Covid-helyzet: brutális áremelések várhatóak az idei évben, ami korlátot szabhat az egyes alapanyagok beszerzésének
- mondta Fazekas Attila, aki testvérével, Ádámmal közösen viszi a boltját. Az év cukrászdájának megválasztott Málna The Pastry Shop tulajdonosa, Kolonics Zoltán nagyjából
20 százalékkal húzta feljebb eddig az árait, miközben az alapanyagok esetében 40 százalékos növekedést tapasztalt.
Hasonló áremelkedésre számíthatunk a fővároson kívül is.
Az alábbi cukrászdákban azonban biztosan nem csökkent a minőség: összegyűjtöttük azokat a Balatoni helyeket, ahol biztosan nem fogsz csalódni a kínálatban:
- Eleven Cukrászat Balatonkenese
- Kristály Cukrászda Ajka
- Karolina Kávéház és Koktélbár, Balatonfüred
- Cafe Spirit
- Márton Cukrászda
- Tündérsziget Tihany
- Arácsi Cukrászda
- Kedves Cukrászda Balatonfüred
- Pálma Cukrászda, Keszthely
- Nagyi kertje Teaház és Étterem
- La Téne Badacsony
- Völgyhíd kávézó
- Promenád Kávéház
- Füge Fagyiudvar és Kávézó
- Mónisüti
- Summer Fagyizó & Kávézó
- Bergmann Cukrászdák Balatonfüred
- Apátsági Rege Cukrászda, Tihany
- Bringatanya
- Geleta Cukrászda
Címlapkép: Getty Images