Az elmúlt bő hat évtizedben a Gulyás csárda volt a legviharállóbb étterem Szegeden, nála több napon egyetlen étterem sem nyitott ki, csak a járvány ítélte átmeneti bezárásra. Volt – merthogy a napokban feladta a csárdagazda.
Egyetlen szóval meg tudom indokolni, hogy miért zártam be a Gulyáscsárdát: szakácshiány. Ha két szóban lehet, akkor globális szakácshiány
– mondta a szegedinap.hu-nak Holló János csárdagazda, aki 22 évig bérelte a Mars téri éttermet a szegedi önkormányzat cégétől. Mint kifejtette, náluk 15 napot dolgozott egy szakács és 15-öt pihent.
Nettó 450 ezer forintot tudtam fizetni, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megtartsam a munkaerőt
– nyilatkozta a bezárás után 9 nappal. A Gulyáscsárda volt Szeged legrégebb óta folyamatosan működő étterme, 65 éven keresztül minden nap kinyitott, kivéve persze akkor, amikor járványügyi korlátozások voltak.
Címlapkép: Getty Images