Újabb pedofil botrány: kirúgták a Békés megyei gyermekvédelmi vezetőt

HelloVidék 2024. március 1. 09:03

Egy állami fenntartású gyermekotthon nevelőjét tartóztatta le a rendőrség a múlt pénteken Békésen, miután azzal gyanúsítják, hogy az egyik megyei intézményben molesztálta az ott elhelyezett fiúkat.

A Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetőjének közalkalmazotti jogviszonyát 2024. február 15-ei hatállyal, rendkívüli felmentéssel megszüntette a munkáltató. A 24.hu információja szerint Sziszák Katalin Julianna már nem dolgozik az intézményben. Csütörtökön már változtattak is a honlapon, és Krizsán Jánosnét tüntették fel mint megbízott intézményvezetőt.

A lap Információi szerint a férfi elleni gyanúsításban szereplő molesztálási esetek két éve történtek, amikor a nevelőotthonban elhelyezett gyerekek még nem töltötték be a 14. életévüket sem. Forrásaink szerint – ahogy a bicskei ügyben – itt sem ez volt az első eset, hogy a férfival kapcsolatban bejelentés érkezett.

Az RTL Híradója szerint a nevelő a Békés megyei Tarhos gyermekotthonában erőszakoskodhatott a fiatalokkal. A főügyészség szexuális erőszak és szexuális kényszerítés bűntette miatt kezdeményezte a férfi előzetesbe helyezését.

Alappal tartani lehetett attól, hogy a férfi szabadlábon a tanulók jogellenes befolyásolásával, esetlegesen megfélemlítéssel a bizonyítás eredményét veszélyeztetné

– indokolta a Híradó kérdésére a döntést B. Nagy Barbara, a Békés vármegyei főügyészség sajtószóvivője.

Címlapkép: Getty Images