Brutális, mi zajlott a fonyódi oviban: saját magukat kellett felpofozniuk a rossz gyerekeknek, és ez csak a kezdet

Index 2024. május 15. 13:28

Egy fonyódi óvodában brutális módon „nevelték” a gyermekeket, akik sírva keltek és feküdtek az egy nevelő miatt. Az Index.hu a szülőket is megkérdezte, a rendőrség eljárást indított az ügyben.

A szülők szerint hónapokon keresztül „terrorizálta” a gyermekeket egy óvodapedagógus az egyik fonyódi intézményben. Bezárta a szekrénybe a gyerekeket, akiknek saját magukat kellett felpofozniuk, ha rosszat csináltak – ezt állítják a szülők az egyik fonyódi óvónőről. A gyermek a trauma hatására négy hónap elteltével is elsírja magát. Egy másik esetben a nevelő kiültette a gyerekeket a folyosóra, állítólag felügyelet nélkül. Egy édesapa arról számolt be, hogy az óvónő a gyermekeket megrázta, sokszor üvöltött velük, hogy normálisak-e? Az ügyet a szülők robbantották ki, miután több gyerek csak sírva akart oviba menni. Az intézmény vezetősége a óvónőnek hisz, aki mindent tagad - írja az Index.

A szülők azt kifogásolták, hogy álláspontjuk szerint nincs minden rendben a gyermekeikkel, mert azt tapasztalták, hogy szoronganak, visszahúzódóbbak, mint korábban, és lefekvés előtt, illetve minden reggel sírnak. A szülők először azt sejtették, hogy az egyik csoportban történt személycsere okán változhatott meg a gyermekek viselkedése.

Ez a hölgy, vagyis az új óvodapedagógus Lelléről jött

– mondta az egyik szülő, akinek információja szerint már abban az óvodában is panasszal éltek „munkamódszerei” miatt, ahol csaknem húsz éven át dolgozott. Mindenféleképpen olyan nevelési stílust alkalmazott, amelyet a fonyódi gyermekek, illetve a szülők sem szoktak meg.

A rendőrségtől a lap megkeresésére – miszerint indítottak-e vizsgálatot – azt válaszolták, hogy a Siófoki Rendőrkapitányság

A folyamatban lévő eljárásra tekintettel – a nyomozás érdekeire hivatkozva – bővebb tájékoztatást egyelőre nem adtak.

Címlapkép: Getty Images