Fellélegezhetnek a helyiek: szociális városrehabilitációs program indul a vidéki településen

MTI 2024. június 13. 11:01

A szociális városrehabilitációs program második ütemét indítják el Békésen a közeljövőben, a vármegye névadó települése 237 millió forint uniós támogatást nyert el a célra.

A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből kapták. Az összegből hét szociális bérlakást építenek jövő nyárig a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészekben. A cél az ott élők társadalmi integrációjának elősegítése. A projektből jut forrás három ottani utca aszfaltozására is - közölték.

Kálmán Tibor polgármester közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy a szociális bérlakások kiviteli tervei elkészültek, a jóváhagyás után indulhat a közbeszerzési eljárás; 2021-ben 15 kertes házat építettek városszerte a TOP részeként.

Az önkormányzat a közleményben megjegyezte, hogy a pályázat kapcsolódik egy másik, uniós támogatású programhoz. Ebben 140 millió forintot kaptak arra, hogy szakemberekkel mediációs tevékenységet folytassanak egyebek mellett a helyiek felzárkózásának segítésére.

Címlapkép: Getty Images