Sokan lehetnek ma rosszul: ezekre a tünetekre figyeljünk, tragédia is lehet a vége

HelloVidék 2024. június 23. 12:30

Az orvosmeteorológia előrejelzése szerint, ma hidegfronti hatás érvényesül, így fejfájás, keringési panaszok, szívproblémák és görcsös panaszok egyaránt jelentkezhetnek. Nagy lesz a sztrók és az infarktus kockázata.

Mint írják, a szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. Ugyanakkor szédülés, rosszullét és fáradékonyság is jelentkezhet.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások és a pázsitfűfélékre allergiások panaszai, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban! Könnyen napszúrást kaphatunk. 10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Ajánlott a napszemüveg viselése, illetve védjünk fejünket a nap tűző sugaraitól! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Az autósoknak is résen kell lenni

Közlekedésmeteorológia jelzése szerint vasárnap kezdetben keleten, délkeleten, délután, este főként a középső és déli tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok, emiatt az érintett tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell, emiatt akár jelentősebb mértékben is romolhat a járművek menetstabilitása.

A napos tájakon és időszakokban érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagyobb követési távolságot!

Címlapkép: Getty Images