Meglepő dolog derült ki a magyar börtönökről: most minden fogvatartott ezt csinálja

MTI 2024. július 12. 19:04

Ma már elmondható, hogy százszázalékos a foglalkoztatottság a börtönökben, hiszen minden fogvatartott tanul vagy dolgozik, és senki sem ül tétlenül - fogalmazott a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Pálhalmán, a büntetés-végrehajtás helyi vetőmagüzemének átadóján.


 


 

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy a kormány 2010-ben azt a cél tűzte ki, hogy mindenki, aki börtönben van és munkaképes, dolgozzon. Ennek két fontos célja van: egyrészt a rabok hozzájárulnak a saját fogva tartásuk költségeihez, másrészt segítik őket a társadalomba való visszailleszkedésben különféle szakmák elsajátításával és a munka világának megismertetésével.

Az államtitkár elmondta, hogy a pálhalmai börtön mellett működő mezőgazdasági üzem, amely több mint 4000 hektáron gazdálkodik, és rabok munkájára épít, a fejlesztés révén a jövőben még precízebben, még hatékonyabban tud működni. Kiemelte: nem csupán az a fontos, hogy a rabok dolgozzanak, hanem az is, hogy ennek a munkának minél kézzelfoghatóbb eredménye legyen.

Címlapkép: Getty Images