Brutális medvetámadás: ebben a körzetben fokozott veszélyt jelentenek

HelloVidék 2024. július 23. 09:33

Az első információk szerint a férfi eszméleténél volt a támadás után, a családtagjai segítették eljutni a helyszínre érkezett mentőautóig.

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült, közölte az észak-erdélyi megye katasztrófavédelmi felügyelősége - írja a 24.hu.

Gyorke Mihai Andrei, a települést is magába foglaló vadászterület felelőse a Timponline.ro besztercei hírportálnak úgy nyilatkozott: a férfi épp a település határában található csemegekukorica-földjét kerítette be villanypásztorral, miután azt többször megdézsmálta a medve. Az állat a kukoricatáblában volt, ekkor támadt rá a javait védeni próbáló gazdára.

Az illetékes szerint egy bocsos anyamedvéről van szó, mely a támadás után elszaladt a helyszínről. Elmondta: a vadászterületen legalább 60 medvét számoltak, míg az optimális szám kettő lenne. A nagyvadak több mezőgazdasági területet tönkretettek, juhnyájra támadtak a térségben.

Címlapkép: Getty Images