A törölközőszéf tényleg megvéd a tolvajok ellen?! Standolási kiokosunk következik

HelloVidék 2024. július 28. 15:13

A strandon vajon a törölköző a legbiztonságosabb módja értékeink megvédésnek? Minden bizonnyal nem, de persze nem mindig van lehetőség arra, hogy értékmegőrzőben hagyjuk azokat. Ha erre nincs mód, akkor érdemes a parthoz közel úszni vagy felváltva bemenni a vízbe, hogy mindig legyen, aki figyel a holmikra – írta a rendőrség közleményét szemlézve testvérportálunk, a Bama.hu.


 


 

A strandon vajon a törölköző a legbiztonságosabb módja értékeink megvédésnek? Minden bizonnyal nem, de persze nem mindig van lehetőség arra, hogy értékmegőrzőben hagyjuk azokat. Ha erre nincs mód, mint például az orfűi szabadstrandokon, akkor érdemes a parthoz közel úszni vagy felváltva bemenni a vízbe, hogy mindig legyen, aki figyel a holmikra - írta a megyei lap.

A strandokon bekövetkező veszélyekkel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat is osztott meg tanácsokat, amiket mindenképp érdemes betartani, hiszen a meleg idő beköszöntével minden évben megnő a vízbefulladások és a strandra jellemző balesetek száma.

Az alábbi praktikák, javaslatok életet menthetnek

Fejest ugrani például rendkívül veszélyes, főleg, ha nem ismerjük a víz mélységét, ebből adódóan sajnos minden évben előfordul halálos kimenetelű baleset is; a víz közelébe gyermekeket kizárólag felügyelet mellett engedjünk; a mélyebb vizű területekre mindenki saját úszótudásának megfelelően merészkedjen.

Emellett arról is írtak, hogy fejest ugrani rendkívül veszélyes, főleg, ha nem ismerjük a víz mélységét, ebből adódóan sajnos minden évben előfordul halálos kimenetelű baleset is; a víz közelébe gyermekeket kizárólag felügyelet mellett engedjünk; a mélyebb vizű területekre mindenki saját úszótudásának megfelelően merészkedjen.

Tilosban fürdés

A nyári időszakban az online térben való bankkártya védelem különösen fontos. Ilyenkor az emberek többet utaznak és vásárolnak, amit sokszor online felületen tesznek meg, legyen szó szállásfoglalásról, vagy éppen fürdőruha vásárlásról.

– hívta fel a figyelmet a portál.

Címlapkép: Getty Images