Döbbenetes tragédia a kecskeméti idősotthonban: zacskóval fojtotta meg magát egy idős nő

HelloVidék 2024. szeptember 8. 18:01

Még mindig fekete zászló leng a kecskeméti Őszirózsa Időskorúak Gondozóháza intézmény bejáratánál. Az önkormányzati tulajdonban levő intézmény 20 lakója közül egy idős, magányos nő döntött úgy, végez magával.  Órákig senki nem vette észre a tragédiát...

A kecskeméti Őszirózsa Időskorúak Gondozóházában: egy bentlakó idős asszony önkezével vetett véget az életének. Az 20 fős intézmény egyik lakója nejlonzacskóval a fején fulladt meg - adta hírül a Blikk.

Az éjszakás gondozó azonban erről mit sem tudott, reggel 8 óráig senki sem vette észre a tragédiát. A reggeli osztáskor találták meg az idős nőt, de ekkor már nem lehetett segíteni rajta, a halál oka fulladás volt, és valószínűleg éjfél körül következett be.

Az intézmény vezetője, Slajkó Eugénia elhatárolódott a nyilvánosságtól és a sajtó érdeklődésétől, mondván, felettesei nem engedélyezték, hogy nyilatkozzon.

Ami a gondozókat illeti, szintén nem kívánt kommentálni az esetet, ahogy azt sem tudni, terveznek-e fegyelmi eljárást a mulasztás miatt. A rendőrség azt közölte, hogy nem utal semmi idegenkezűségre, az idős hölgy öngyilkosságot követett el.

Címlapkép: Getty Images