34 milliárdos luxus Hévízen: közpénzből is épül hazánk legnagyobb spa szállodája + Fotó

HelloVidék 2024. szeptember 18. 10:06

Az utóbbi három évtized legnagyobb beruházása zajlik épp Hévízen. Európa egyik legkülönlegesebb termáltava, a Hévízi-tó és annak gazdag élővilága ihlette azt a épülő luxushotelt - írta a hirbalaton.hu.


 


 

Európa egyik legkülönlegesebb termáltava, a Hévízi-tó és annak gazdag élővilága ihlette azt a Hévízen épülő hotelt, amely hazánkban a legnagyobb prémium spa szálloda lesz. A beruházás összköltségének 23,48%-át a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatta. A 3,39 hektáros területen történő építkezés jelenleg a második szakaszában tart, a kivitelezés ütemterv szerint halad. A szálloda 2025 tavaszán nyitja meg kapuit a vendégek előtt.

A Le Primore Hotel & SPA névre keresztelt szálloda közleménye szerint, melyet a hirbalaton.hu szemlézett a hotel egyedi építészeti megoldásokkal és modern infrastruktúrával készül, amelyek célja az exkluzív vendégélmény megteremtése.

A hatszintes szállodakomplexum kiterjedt spa kínálattal rendelkezik:

Ahogy a közleményben olvasható, a hotel logója olyan, a térségre jellemző szimbólumokat tartalmaz, mint a vadkacsa nyakán található zöld szín, a tavirózsa és Hévíz régi elnevezéséből (Hewyz) a dupla W betű.

A szállodaépítés beruházási volumene közel 34 milliárd forint lesz

Ebből 7.985.780.000 Ft forint támogatást nyert el a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, amely a projekt összköltségének a 23,48%-át jelenti. A végső tulajdonosi kör egy 100 százalékban magyar tulajdonosokból álló konzorcium, élén dr. Varga János vezérigazgatóval. A projekt célja, hogy a Le Primore – mint Magyarország legnagyobb prémium spa szállodája – új mércét állítson fel mind hazai, mind nemzetközi szinten.

A szálloda közleménye szerint a hotel megnyitása több mint 300 új munkahelyet teremt, és várhatóan növeli Hévíz régiójának turisztikai bevételeit. Kiváló infrastruktúrájának köszönhetően nemzetközi konferenciák, rendezvények és exkluzív események számára is ideális helyszínné válhat, további bevételi forrást teremtve a helyi gazdaság számára.

Címlapkép: Getty Images