Árvíz-sokk: elzárta az áradás a pilismaróti idősek otthonát + Itt a megoldás!

MTI 2024. szeptember 19. 16:00

Erdei úton lehet csak eljutni a Máltai Szeretetszolgálat pilismaróti idősek otthonához, amely a dunai árvíz miatt közúton megközelíthetetlenné vált. Az intézményben tartózkodó száz lakó biztonságban van, ellátásuk megoldott - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csütörtökön az MTI-vel.


 


 

Közleményük szerint a létesítményt a Pilisi Parkerdő által az áradás idejére megnyitott erdei úton lehet megközelíteni, szerda délutántól így jutnak be a műszakba érkező dolgozók.

A Máltai Szeretetszolgálat hétfő óta készült arra, hogy a vízszint emelkedése miatt az épülethez vezető útszakaszt le kell majd zárni, a raktárkészleteket feltöltötték, és az ápolók, takarítók és a konyhán dolgozók beosztását is ennek megfelelően állították össze - írták.

A szeretetszolgálat közölte: az áradás alatt az erdei úton közlekedő kisbusz köti össze az intézményt a külvilággal, a jármű Esztergomból indulva hozza be az otthonba érkező munkatársakat.

A közleményben kitértek arra is, hogy szerda este óta a Margit-szigeten is segíti a védekezést a Máltai Szeretetszolgálat, teajárata az esti óráktól ellátja a védekezésben részt vevő kétszáz embert.

Dunabogdányban a teajárat mellett pihenő- és rekreációs sátrat állított fel a karitatív szervezet, hogy a védekezésre kivezényelt hivatásos állomány tagjainak legyen hol megpihenni. A településen öt kilométer hosszan zajló védekezéshez technikai eszközöket, reflektorokat és a bicskei önkéntes tűzoltók közreműködésével szivattyúkat is visz a karitatív szervezet - írták.

Címlapkép: Krizsán Csaba/MTI