Horror támadás a lakótelepen: amerikai bully tépett szét egy kiskutyát, de a gazdát se kímélte

HelloVidék 2024. szeptember 24. 09:04

Harci kutya támadt rá egy kistestű kutyára és gazdájára Szombathely Olad városrészén, azóta félnek, aggódnak a környék lakói - írta a Nyugat.hu.


 


 

Szombathelyen a Kassák Lajos utcában a múlt héten kutyatámadás történt, egy harci kutya rátámadt egy kistestű francia bulldogra, és az őt sétáltató fiatal nőre. A Mango névre hallgató kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy elpusztult, gazdáját pedig mentők szállították kórházba. A rendőrség is kint volt a helyszínen

- írta a Nyugat olvasója, aki hozzátette, többen próbáltak segítséget nyújtani a megtámadott nőnek és kutyájának, azonban sem ők, sem pedig a harci kutya gazdája nem bírtak a megvadult ebbel.

A lap információi szerint a támadó kutya egy amerikai bully, amely az amerikai bulldognak egy XL változata, több országban betiltották az elmúlt években. Anglia és Wales után ez év elején a skót kormány is így tett, mert 2021 óta Skóciában 23-an haltak meg kutyatámadásban, és a halálos kimenetelű kutyatámadások „aránytalanul nagy része” a bully XL fajtacsoporthoz tartozó kutyák számlájára volt írható.

A szombathelyi eset azóta is foglalkoztatja a környék lakóit

Sajnos néhány hónapja ugyanez a kutya minket is megtámadott itt Oladon a Zalaco pékség előtt, csak centiken múlt, hogy nem történt tragédia (én is a földre kerültem) ……akkor nem tettem meg a hivatalos lépéseket, sajnos

- írta a közösségi oldalon egy helybéli. Mint kiderült, a kutyatámadás ténye azóta is foglalkoztatja a szombathelyieket, nem egyedi esetről van szó, hogy felelőtlen ebtulajdonosok visznek le harci kutyákat a közösségi kutyafuttatókra.

Az amerikai bullyról korábban itt cikkezett a HelloVidék!

Címlapkép: Getty Images