Jobb későn, mint soha: megnyitották azt a szántódi Balaton-partot, amit tilos lett volna bezárni

MTI 2024. szeptember 30. 09:33

Nagy vihart kavart a nyárban, hogy nem tudtak átjárni a szántódiak a Balaton-parton elhelyezett kapun, mert az be volt zárva. Hiába volt a partszakasz önkormányzati tulajdon, elvileg ingyenes lett volna itt a strandolás - valamiért ez eddig senkit sem érdekelt...Most, hogy vége a fürdőzésnek, a Balaland előtti partszakasz is nyitva áll...


 


 

Hosszú időn keresztül gondot okozott, hogy nem tudtak átjárni a szántódiak a Balaton-parton elhelyezett kapun, mert az be volt zárva. A történet ott kezdődött - erről a HelloVidék korábban itt írt - hogy csupán egy zsebkendőnyi "strandot" hagytak meg a köznépnek a 7 milliárd (!) adófizetői pénzzel megtámogatott szántódi balatoni luxus komplexum, a Balaland előtt. A nyárban azonban már ide sem lehetett kimenni, mert csavarokkal és biciklizárral zárták le a Balaton egyik legszebb panorámájával rendelkező partszakaszát Szántódon.

Az önkormányzat kérésére azonban mostanra megoldódott a probléma és a kapu nyitva áll a Balatonnál sétálni vágyók előtt

- adta hírül a Sonline.

A megyei lap azt elfelejti megírni, voltaképpen ki és miért is záratta be a szántódiak partszakaszát, mindesetre lehozza, hogy "a Balaton-part szabad megközelítését biztosítani kell, ezt írja elő a Balaton törvény."

A Balaland egyik vezetője a SONLINE kérdésére elmondta, hogy a vitatott kapuhoz nekik nincs közük, az egy szomszédos apartmanházhoz tartozik. Az említett kaputól függetlenül a Balaland előtti partszakasz nyitva áll a látogatók előtt a főbejáraton keresztül, innen a jövőben is folyamatosan biztosított bárki számára a szabad lejárás a Balatonhoz.

Vízvári Attila, Szántód polgármestere a lap megkeresésére közölte: az önkormányzat levélben fordult az apartmanház közös képviselőjéhez, amelyben arra kérte, tegye átjárhatóvá a kaput. Úgy tűnik, hogy a helyieknek fejfájást okozó gondot sikerült orvosolni, mert azóta többször is ellenőrizték a területet és folyamatosan nyitva találták az ominózus kaput.

Címlapkép: Getty Images