Idős nőket fosztottak ki fiatalok Kaposváron: ez lett a vesztük

HelloVidék 2024. október 16. 13:33

Kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség egy fiatalkorú fiúval és felnőtt társával szemben.

A vád lényege szerint a vádlottak 2024 februárjában megállapodtak abban, hogy olyan nőktől veszik táskáikat, akik egészségi állapotuk miatt nem tudják elhárítani a bűncselekményt - írja a Sonline.

A vádlottak először úgy vitték véghez a kifosztást, hogy a fiatalkorú fiú kapta ki egy hirtelen mozdulattal a mellettük elsétáló idősebb sértett kezéből a táskát, majd együtt futottak el a helyszínről. A vádlottak egy félreeső helyen átkutatták a táskát, amiből a sértett mobiltelefonja, 1000 forint készpénze és bankkártyája került a felnőttkorú vádlotthoz, aki a kártyát egyből használta is egy dohánybolti vásárlásnál.

A terhelteket a közterületi és bolti kamerák felvételei alapján rövid időn belül azonosították a kaposvári rendőrök, majd ügyészségi indítványra letartóztatta őket a bíróság. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú fiúval szemben javítóintézeti nevelésre, felnőtt társával szemben börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Címlapkép: Getty Images