Kattant a bilincs: szexuális erőszak miatt emeltek vádat emeltek egy nyíregyházi férfi ellen

MTI 2024. október 16. 13:03

Testi sértés, szexuális és kapcsolati erőszak, illetve kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy férfi ellen.

A középkorú férfi feleségével és négy gyermekével élt együtt. A házastársak viszonya másfél-két évvel ezelőtt megromlott, gyakoriak voltak közöttük a veszekedések.

A férfi eleinte egy-két pofont adott a feleségének, megszorította a karját, de később már olyan erővel bántalmazta, hogy annak nyomai láthatóak voltak a nő testén, akinek férje utasítására alapozóval vagy ruházatával kellett lefednie a bántalmazás nyomait. A férfi tulajdonának tekintette a feleségét, szexuális erőszakot is elkövetett ellene, miközben elvárta, hogy "uram, parancsolómként" nevezze őt, majd megfenyegette, ha el meri hagyni, megöli őt.

Az egyik alkalommal egy rongyot meggyújtva a ház felgyújtásával fenyegette meg családját, máskor pedig késsel a kezében a nő megölésével és szemének kinyomásával fenyegetve tartotta őt rettegésben. Az agresszív családapa viselkedésének gyakran tanúi voltak a gyerekek is, akik félelmükben elbújtak vagy hangosan sírtak, ha pedig megpróbálták anyjuk bántalmazását megakadályozni, ők is áldozatul estek a férfi agressziójának.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben - beismerése esetén - öt év börtönbüntetés kiszabását indítványozza a bíróságnak.

Címlapkép: Getty Images