Kiderült, mennyi ingyenpénzt kapnak az árvízi védekezés segítői: ez most sok vagy kevés?

hvg.hu 2024. október 24. 11:07

Még kedd este megjelent kormányhatározat szerint nettó 200 000 forint „egyszeri pénzügyi elismerést” kapnak azok, akik állami alkalmazottként a szeptemberi dunai árvíz idején „a terepi védekezésben a helyszínen közvetlenül részt vettek, valamint a terepi védekezést közvetlenül irányították”. Az összeg ráadásul adómentes lesz - írta a HVG.hu.


 

A HVG cikke szerint nettó 200 000 forint „egyszeri pénzügyi elismerést” kapnak azok, akik állami alkalmazottként a szeptemberi dunai árvíz idején „a terepi védekezésben a helyszínen közvetlenül részt vettek, valamint a terepi védekezést közvetlenül irányították”.

Különösen indokolt esetben azok is megkaphatják a pénzt, akik nem állami alkalmazottak, de polgárőr szervezet tagjaként, önkéntes tűzoltó egyesület, önkormányzati vagy létesítményi tűzoltóság foglalkoztatottjaként az árvízi védekezésben – a képviselt szervezet illetékességi területén kívül – közvetlenül részt vettek vagy a védekezést közvetlenül irányították.

A kormányhatározathoz kapcsolódó rendelet – a veszélyhelyzeti felhatalmazás alapján az szja-törvényt módosítva – kimondja, hogy ez az elismerés adómentes.

Címlapkép: Getty Images