A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a hírt: ezüstérmes lett a nemzeti válogatott melegkonyhás programja a világ egyik legnagyobb kulináris versenyén, a luxembourgi Villeroy & Boch Culinary World Cupon - írja az Fmc.hu.
Székesfehérvár különösen büszke lehet az eredményre, mivel a csapatban négy fehérvári séf is jelen volt: Volenter István, csapatkapitány, a 67 Étterem és Bistro, valamint Adamek Balázs, Bán László, Botos János András, akik a Diófa Étterem séfjei.
A keddi zsűriértékelésen elhangzott, hogy a magyar team az elmúlt tíz évben nagyot fejlődött, mind az ételek elkészítésében, mind ezek prezentációjában.
A világ egyik legnagyobb és leginkább várt kulináris versenyére 72 ország közel 2500 versenyzője érkezett a világ minden pontjáról. A magyar csapat a megmérettetésre Székesfehérváron, a 67 étteremben gyakorolt.