Most és például december 22-én is ugyanazt a halminőséget lehet kapni, csak most még jobb a kiszolgálás és nagyobb az odafigyelés, egyébként is, a kereskedelembe a haltermékek 80 százaléka mélyhűtött állapotban kerül - mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra é sHalászati Szakmaközi Szervezet szóvivője az InfoRádióban.
Mint Lévai Ferenc rámutatott, elkészítés előtt, felengedés után be kell sózni a halat, hogy az "kidobja" magából a vizet. Ha ezt nem tesszük meg, főzéskor a lé sós lesz, a halhús pedig sótlan.
A magyar halpiacon jelenleg is a ponty a listavezető, az áru 70 százaléka ebből a halfajtából van.
Karácsonykor esszük meg az éves halfogyasztás - mintegy 6 kilogramm - harmadát, de le vagyunk maradva az európai átlagtól (20 kiló), a portugál listavezetőktől pláne, ők 56 kilót esznek meg egy évben.