70 ország 2500 versenyzője közül lett a világ harmadik legjobb szakácsa Cserei Lászlóné a Luxemburgban tartott világbajnokságon. A szakács erre az alkalomra egy 5 fogásos menüsorral készült, fogásait pedig különleges módon tálalta, kifejezetten erre a célra gyártott apró vakolókanalakon helyezte el az ételeket.
A szakács szerint a zsűri legfontosabb szempontja a befektetett munka mennyisége, illetve az, hogy mennyi kreativitást vitt bele a szakács az ételeibe és a tálalásba. Cserei Lászlónénak két kollégája segített felkészülni, azonban nem volt zökkenőmentes a verseny. A kijutás problémát okozott, mivel az autóval megtett hosszú út alatt tönkrementek az előkészített nyersanyagok, valamint a regisztrációja is elkeveredett. De a szakács nem adta fel, egész éjszaka dolgozott az ételeken, aminek meg is lett az eredménye.
Cserei Lászlóné a miskolci szakiskola felkészítő tanára, a tanulói is éppen egy versenyre készülnek. A szakoktató diákjai már szép számmal értek el nemzetközi sikereket, ő azonban most először indult világbajnokságon. Abban bízik, hogy a tapasztalatait minél több tanítványának sikerül átadnia.