Népszerűek ugyan a déligyümölcsök, amelyek Spanyolországból vagy Olaszországból érkeznek, de sokkal szívesebben fogyasztanak a magyarok almát a téli időszakban - derült ki Ledó Ferenc, a FruitVeB Hungary elnökének az oldalon közölt, Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatából.
Az információk alapján, a rendkívül kedvelt gyümölcs lakossági fogyasztásának fedezéséhez azonban nincs szükség importra, ami a kiváló minőségű és mennyiségű termésnek köszönhető.
Az alma termelése éves szinten meghaladja a kétszázezer tonnát, a fogyasztás pedig nagyjából száznyolcvan- és kétszázezer tonna között mozog
- fogalmazott Ledó Ferenc.
Az adatokból az is kiderül, hogy továbbra is kilencven kiló gyümölcsöt vásárolnak a hazai háztartások évente. A FruitVeB Hungary elnöke szerint az ideális mennyiség százhúsz kiló lenne.
Címlapkép: Getty Images