Lévai Ferenc a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője számolt be a halfogyasztással kapcsolatos érdekes adatokról. Elmondta: annak ellenére, hogy hetente kéne halat fogyasztani, Magyarországon egy ember évente átlagosan mindössze 6,7 kilogramm halat fogyaszt.
A halfogyasztás azonban emelkedik, ami annak is köszönhető, hogy nő a halak feldolgozottsági foka, és a húsfélék árának 13 százalékos emelkedésével szemben a hal ára két éve nem emelkedett Magyarországon
- fűzte hozzá a szóvivő.
A továbbiakban elmondta azt is, hogy az országban továbbra is a ponty számít a legmeghatározóbbnak a számok tekintetében: 81 százalékban a ponty, 15-16 százalékban a harcsafélék teszik ki az éves haltermelést.
Az idei ponty a kevés takarmányozás miatt nagyon jó minőségű lett, az afrikai harcsa pedig a második legjobb minőségű Európában
- tette hozzá.
Címlapkép: Getty Images