Így készül a májgaluska leves májkrémből: a májgombóc leves készítése egyszerű és gyors, ez a májgombóc leves recept garantált sikert hoz a konyhádnak, próbáld ki nyugodtan!
Unod már a sztenderd húslevest, zöldséglevest? Kipróbálnál valami újat, hogy felturbózd ezeket az alapételeket, de mégsem szeretnél sokáig dolgozni vele? A májgaluska leves, másnéven májgombóc leves készítése neked lett kitalálva! Az puha, ám laktató májgombóc tökéletes zöldséglevesbe vagy húslevesbe akár a hús mellé, kiegészítésként is! Cikkünkből megtudhatod, hogyan készül a májgaluska leves és milyen alaplevet ajánlunk hozzá. Tudtad, hogy nem csak darált májjal készítheted? A májgaluska leves májkrémből is igazán finom!
Az alaplé hozzávalói
- 2 db répa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db karalábé
- 1 kis szelet zellergumó
- tetszőlegesen 2 db (egész) csirkecomb
- 4 db tyúkhúsleveskocka
- só, bors ízlés szerint
- 1,5l víz
Az eredeti májgaluska / májgombóc hozzávalói
- 15 dkg darált csirkemáj
- 2 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 ek zsemlemorzsa (púpozott)
- 2 ek liszt
- 2 ek víz
- só, bors ízlés szerint
Az eredeti májgombóc elkészítése
- Dinszteljük meg a vajon a finomra vágott hagymát, majd dolgozzuk össze a májjal, tojással, zsemlemorzsával és a liszttel. Ha hígítani akarjuk a májgaluska masszáját, adhatunk hozzá 2 ek vizet.
- A májgaluska masszát hagyjuk állni a hűtőben 20 percig!
Májgaluska májkrémből
- 75g májkrém vagy kenőmájas
- 1 fej hagyma
- 1 db tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
- só, bors ízlés szerint
A hamis májgaluska recept májkrémmel
- A hozzávalókat egyszerűen csak dolgozzuk össze egy tálban ebben az esetben is a már megdinsztelt, finomra vágott hagymával és hamarosan kész is lesz a májgombóc leves majkrembol.
- Mielőtt a levesbe adagoljuk, hagyjuk állni 20 percig, hűtőben.
A májgaluska leves recept alapleve és a májgombóc adagolása
- A májgombóc leves recept alapja egy egyszerű hús-vagy zöldség alaplé elkészítése. Először is tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk őket kockákra, majd helyezzük egy fazékba az egészben hagyott hagymával és tetszőlegesen a csirkecombokkal.
- Öntsük fel a hozzávalókat kb. 1,5l vízzel, adjunk hozzá négy leveskockát és extra sót, borsot, illetve csípős paprikát ízlés szerint.
- Egy óra múlva ellenőrizzük, hogy kellőképpen megfőtt-e a hús és a zöldségek: ha nem, várjunk még 15 percet.
- Akkor lesz az egyszerű zöldség- vagy húslevesből majgomboc leves, amikor az alaplé teljesen kész. Ekkor, a forrásban lévő levesbe adagoljuk bele a májgaluska masszát, amit benedvesített teáskanállal szaggatunk.
- A májgaluska leves főljön még 5 percen keresztül benne a májgombóccal, majd szórjunk a levesbe finomra vágott petrezselyemzöldet és el is készültünk vele!
Címlapkép: Getty Images