Korábban írtunk róla, hogy idén nemcsak a koronavírus-járvány szempontjából volt nehéz éve a gazdáknak, hanem az időjárás sem kedvezett túlzottan a termésnek. A szakemberek szerint az alma országos mennyisége körülbelül 300-350 ezer tonna közé várható, ami nem számít túl jó eredménynek.
Ennek ellenére az évszak nagy kedvence továbbra is a roppanós, finom gyümölcs, amit frissen a reggeli mellé vagy süteményként, levesként, valamint befőttként, kompót formájában is szívesen fogyasztunk. A HelloVidék most egy egyszerű, akár a nehéz hétköznapokon is könnyedén elkészíthető almás, pehelykönnyű sütemény receptjét mutatja be, amit 20-30 perc alatt összedobhatunk.
Egyszerű 20 perces, őszi almás sütemény:
Amire szükség lesz:
- 5 db tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 3 evőkanál tejföl
- 28 dkg liszt
- 8 gramm sütőpor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 5 db alma
Elkészítés:
A tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot, majd habosra keverjük. Ezután beleöntjük az olvasztott vajat is a tálba, a tejfölt, a sütőport és a vaníliás cukrot. Végül pedig belekeverjük a lisztet. Ha sima a tésztánk akkor a cikkekre szelt almát óvatosan beleforgatjuk a masszánkba.
Az almás tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és körülbelül 20 percig sütjük 180 fokon. A kész süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.
Címlapkép: Getty Images