A mézes puszedli egy olyan édes harapnivaló, ami kifejezetten illik a téli hónapokhoz: nincs is kellemesebb, mint néhány puha mézes puszedli elfogyasztása egy bögre forró teával vagy kakaóval, miközben odakinn hideg szelek fújnak. Cikkünkben eláruljuk, hogyan zajlik a klasszikus, puha mézes puszedli készítése egy egyszerű bögrés recept alapján. A bögrés mézes puszedli recept egyszerűbb, mint gondolnánk, így bármikor, bármilyen alkalomból hozzáfoghatunk a mézes puszedli sütéshez!
Bögrés mézes puszedli recept
A mézes puszedli hozzávalói
- 1 bögre búza finomliszt
- 5 bögre rétesliszt
- 1 bögre akácméz
- 1 bögre porcukor
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 2 ek szódabikarbóna
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 150 g vaj
- 2 ek tejföl
- 300 g dióbél a díszítéshez
A mézes puszedli készítése
- A mézes puszedli tészta elkészítése rendkívül egyszerű: fogjuk a felsorolt hozzávalókat (a dió kivételével), majd egy tálban kézzel dolgozzuk őket össze alaposan, míg homogén mézes puszedli tésztát nem kapunk.
- Béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral, majd helyezzünk el rajta 1-1 evőkanálnyi, golyócskákká gyúrt mézes puszedli tésztákat. Ügyeljünk rá, hogy a sütőben növekedni fognak, ezért helyezzük őket legalább 2 cm távolságra egymástól.
- Minden mézes puszedli tetejére nyomjunk rá egy-egy darab dióbelet.
- 190°-ra előmelegített sütőben süljön aranybarnára a mézes puszedli kb. 12 perc alatt.
- Ízlés szerint vonjuk be őket tojáshabos cukormázzal vagy csokoládéval.
Puha mézes puszedli: mit kínáljunk mellé?
A mézes puszedli nagyszerű harapnivaló uzsonnára, főleg, mivel nagyon sokáig eláll és puha marad. Javasoljuk, hogy kínáljunk a bögrés mézes puszedli mellé egy bögre tejet, kakaót, tejeskávét vagy egy kis meleg teát, hogy jobban csússzon!
Címlapkép: Getty Images