Változik a kávékultúra
A cég kutatásai alapján a magyar kávéfogyasztók továbbra is az espresso kávékat kedvelik leginkább, de 84%-uk önt a kávéjába tejet vagy tejszínt, és 85%-a édesíti azt. Mi magyarok a reggelt egy erős feketével indítjuk ugyan, de a nap folyamán elfogyasztott többi kávét már inkább tejjel isszuk.
Ezért nem meglepő, hogy a hazai vásárlók körében nagy népszerűségnek örvendenek az espresso típusú kapszulák, beleértve a Nespresso első organikus kávéját, a Vertuo Peru Organicot is. Ezen felül közkedveltek a kimondottan tejeskávékhoz tervezett, valamint az ízesített Barista Creations kapszulák is.
Az elmúlt húsz évben nagy változáson ment keresztül a magyar kávékultúra: a koffeintartalmon túl egyre fontosabbá válik az ital élvezeti értéke, és a fogyasztók előszeretettel kísérleteznek különböző kávéstílusokkal. A hazai fogyasztók egyre tudatosabbak mind a kávé minőségét, mind a fenntarthatóságát tekintve.
Csúcstechnológiát gyártanak Sárváron
A Vertuo készülékeket Sárváron, a Flextronix gyárában készítik. Az üzemben gyártott főzőket a világ 30 országában forgalmazzák.
A Magyarországon készülő Vertuo kávégép innovatív vonalkód leolvasó rendszere és "Centrifusion" névre keresztelt technológiája lehetővé teszi, hogy a különböző csészeméretek és kávéstílusok széles választékát készítsék el otthonukban mindössze egyetlen gombnyomásra. A rendszer a legmagasabb fenntarthatósági elvárásoknak is megfelel mind a kávé beszerzését, mind a környezetbarát csomagolását tekintve.
"Rendkívül elégedettek vagyunk a Vertuo teljesítményével minden országban, ahol jelenleg forgalmazzuk ezt a rendszert. A kiegészítők közül népszerűek az üvegcsészék, a termobögrék és az új Carafe kancsó is" - mondta el a HelloVidéknek Rezsdovics Kata, a Nestlé Hungária marketing menedzsere.
A szakember hozzátette: a Nespresso kávéinak több mint 93 százalékát a Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program keretében szerzik be, amit 2003-ban indítottak útjára az Esőerdő Szövetséggel közösen, hogy egyszerre biztosítsák a minőségi kávét, a fenntarthatóságot és a termelők jólétét.
A Nespresso kapszulákhoz kialakított, már meglévő újrahasznosítási rendszerrel a Vertuo kapszulákat is újrahasznosítják, méghozzá Debrecenben: a hajdúsági megyeszékhelyen dolgozzák fel újra az alumíniumot és a zaccot.
Címlapkép: Nespresso