Sercegő húspogácsák és ínycsiklandozó illatok - folyamatosan készültek a gusztusosabbnál gusztusosabb burgerek a Békás-tónál szombaton. A profi, az amatőr, a csapat és a junior kategóriában a verseny a Hortobágyi Nemzeti Park területén nevelt marhákból készült húspogácsákkal zajlott. Az viszont, hogy ki mivel tette különlegessé a burgerét, már a versenyzőkön múlott, írja a dehir.hu.
A fő elem a burgerünkben szerintem az a malac császár, ami előzetesen smokerben készült több mint 6 óráig cseresznyefával füstölve – beszélt a burgere titkáról Tömöri Krisztián.
A minőségi hússal kezdődik minden, s ha jól nyúlunk az alapanyagokhoz, a bucira is rászánjuk az időt, éttermi élményt kap az, aki hamburgert eszik.
Az értékelés során a kreativitás, az íz, a megjelenés és a kivitelezés szempontok alapján pontozták a beadott hamburgereket. A zsűri elnöke Jancsa Jani gasztroblogger volt.
A győztes burgerben az összetevők aranya, illetve elkészítése gyakorlatilag tökéletes módon volt megfogalmazva. Nagyon-nagyon sok versenyburgerben igazából az volt a probléma, hogy néha a több elvét vallották és mindenféle össze nem illő alapanyagot, illetve feltétet pakoltak bele a burgerbe, és nagyon sokszor volt, hogy túlkészült a hús vagy egyéb problémák voltak magával a burgerrel
- értékelt Jancsa Jani.
Az ország burgere verseny győztese a debreceni Valkó Tamás lett. Az értékelés során a kreativitás, az íz, a megjelenés és a kivitelezés szempontok alapján pontozták a beadott hamburgereket.
A győztes burger összetevői:
- Saját milkbread buci
- Hortobágy Angus húspogácsa
- Ír cheddar sajt
- Karamellizált hagyma(mézzel és worcestershire szósszal)
- Mézes-kapros savanyú uborka
- Chipotle majonéz
A győztes burger hamarosan kapható lesz debreceni éttermekben.
Címlapkép: Getty Images