Somogy megyei nyertese van a "Fermentált ételekkel a hosszú életért!" receptversenynek! Bellai Krisztina Visnyeszéplakról nyerte meg a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság és az Együtt egy jobb világért mozgalom közös receptversenyét.
A "Fermentált ételekkel a hosszú életért!" receptversenyre 89 recept érkezett, nagyvárosokból és kis falvakból - Budapest, Pécs, Miskolc, Tatabánya, Visnyeszéplak, Jászapáti, Mány Balassagyarmat - a Balaton partjáról és még sok-sok vidéki településről. A remek receptek beküldői között vannak gyógyult daganatos betegek, újságírók, háziasszonyok, nagymamák, de akad blogger, makrobiotikus táplálkozási szakértő, kántor, biomérnök és olyan elkötelezett egészségmegőrző is, aki fermentáló műhelyt, vagy éppen webshopot működtet az egészségtudatos táplálkozásért.
A pályázók különleges, karakteres ízekkel újra használják dédmamáink egyszerű és nagyszerű konyhai fortélyait, így teszik egészségesebbé, színesebbé táplálkozásukat!
A különleges recepteket a Kor Kontroll Társaság, valamit a Magyar Elhízástudományi Társaság portálján olvashatják.