Rengetegen döntenek úgy, hogy a karácsonyi konyhai robotolás helyett inkább megrendelik az ételt az ünnepekre, hogy ezzel időt spóroljanak. Jól jön ez a vendéglátóhelyeknek, hiszen egy részük komoly bajban van, óriási bezárási hullám söpört végig a szektoron a pandémia óta eltelt időszakban. A Pénzcentrum most utána járt, mennyibe kerülnek a karácsonyi menük a legjobb vidéki éttermekben.
Rengeteg vidéki étterem volt kénytelen bezárni a pandémia és az azt követő válságok következtében, a tavalyi után még az idei ősz is arról szólt, hogy sorra jöttek a hírek, kik húzzák le a rolót. Akik pedig talpon maradtak, azok kénytelenek voltak árat emelni, vagy az adagok méretét csökkenteni.
A karácsonyi-szilveszteri szezonra viszont nagyon készülnek, akik talpon tudtak maradni, hiszen ez az év legsűrűbb időszaka. Sokan döntenek ugyanis az ételrendelés mellett, akiknek nincs idejük vagy kedvük a konyhában tölteni az ünnepeket. A Pénzcentrum idén is elkészítette a szokásos vidéki körképét az elviteles ételek árairól.
42 Restaurant - Esztergom
- Halászlé Akasztói szikipontyból- 4 dl hallé 15 dkg filézett pontyszelettel - 4800.- FT
- Kocsonya fülével, csülökkel 0,4 L 2800.-
- Csabai töltött káposzta, egy leheletnyi füstösséggel - 2 db kiadós töltelék vele főtt füstölt oldalassal - 5500 Ft
- Diós bejgli 4500Ft/ db ca 450 gr
- Mákos bejgli 4500 Ft/ db ca 450 gr
Az ételek üvegben, vagy vákuumozva kerülnek csomagolásra, így hűtőben könnyen tárolhatóak, melegíthetőek karácsony napján. Előrendelhető december 19-én 12 óráig.
Pizza, Kávé, Világbéke – Anyukám mondta Encs, Miskolc, Debrecen
- Kacsamáj pástétom, briós, körte - 4500 Ft
- Halászlé (0.5 l) pontyfilével - 3 500 Ft
- Hlászlé (0.5 l) szürke harcsa filével - 4 500 Ft
- Töltött káposzta (2 db), császárhús - 3 500 Ft
- Konfitált kacsacomb (2 db) párolt lila káposzta - 6 500 Ft
- Dudás Szabi vadkovászos panettone (500 gr) - 6 500 Ft
- Barbi & Vikita diós bejgli (500 g) - 3 900 Ft
- Barbi & Vikita mákos bejgli (500 g) - 3 900 Ft
Az utolsó rendelés leadás: december 18., átvétel december 23. az előzetesen megbeszélt helyszínen.
67Sigma étterem – Székesfehérvár
- Tejszínes bárány raguleves, zöldfűszeres burgonya gombóccal (G, L) / 0,5l / 2 adag 5.800 Ft
- Halászlé, harcsa filé & házi gyufa tészta (G) / 0,5l / 2adag/ 5.800 Ft
- Hízott kacsamáj zsírjában, ajándék edénykével (1 db kacsamáj) 33.000 Ft
- Kocsonya, lilahagyma saláta / 2x3 dl 3.800 Ft
- 67Sigma töltött káposzta / 2 db töltött káposzta, 2 db húsgombóc, füstölt húsos káposzta / 2 adag
- 6.800 Ft
- Borjúpaprikás, snidlinges galuska & vegyes savanyúság (L) / 2 adag / 9.800 Ft
- Mákos / diós bejgli / 1 rúd / 3.800 Ft
- Klasszikus Somlói galuska / 2 adag / 3.800 Ft
- Házi zserbó / 30dkg/ szeletelve / 3.800 Ft
- Barabás étterem – Debrecen
- Harcsa halászlé 3800 Ft
- Töltött káposzta 5 darab 2800 Ft/adag
Hideg vegyes ízelítő: 4800 Ft/fő (Rántott harcsa szelet, Gyümölccsel töltött pulykamell, Rántott csirkemell, Sült kacsacomb, Főszeres kéregben sült sertés szűz, Almás burgonyasaláta, amerikai saláta
2 személyes karácsonyi bőség tál: 9900 Ft/fő (Rántott harcsa szelet, Gyümölccsel töltött pulykamell, Kijevi jércemell, Sült pecsenye kacsamáj, Rántott szűzérmék, Fűszeres burgonya, Párolt zöldségek, Párolt jázmin rizs)
Erhardt étterem – Sopron
Klasszikus bőséges hidegtál-ajánlat Ára: 6490,-Ft/fő (Kaszinótojás, Franciasaláta, Tormakrémmel töltött sonkatekercs, Aszaltszilvás pulykarolád, Kolbászhúsos sertésszűz-rolád, Füstölt-főtt marhanyelv, Köretként: zöldségek és gyümölcsök)
- Halászlé (0,5 l/adag) Szürkeharcsafiléve 3990 Ft
- Töltött káposzta 3 töltelékkel/adag 4490 Ft
- Lavender Terasz – Balatonvilágos
- Karácsonyi tál 2 főre 13 500 Ft, 4 főre 24 900 Ft (Ropogós libamell, pezsgős lilakáposzta, aszalt szilvával töltött tanyasi csirkemell rántva, omlós tarja, ropogós hagyma, rántott gouda a sajt)
- Ünnepel tál 2 főre 12 500 Ft, 4 főre 23 500 Ft (Sajttal sonkával töltött sertés karaj rántva, ropogós kacsacomb, pezsgős lilakáposzta, gesztenyével töltött tanyasi csirkemell rántva, rántott sertéskaraj.)
- Csomagol- tál 2 főre 9900 Ft, 4 főre 18 900 Ft (rántott sertéskaraj, békén betegekért csirkemáj, narancsos rozmaringos csirkecomb, párizsi csirkemell csíkok)
- Hógolyózni- tál 2 főre 12 500 Ft, 4 főre 23 500 Ft (Pármai sonkába tekert csirkemell sajttal töltve, omlós tarja és ropogós hagyma, rántott camembert falatok, birsalmalekvár, sajttal és sonkával töltött sertés karaj rántva)
- Levander haltál 2 főre 13 500 Ft (Lazac steak roston, ponty filé rántva, alaszkai tőkehal roston, rántott harcsa falatok, citromos mártás)
- Ajándékoz- tál (húsmentes) 2 főre 9900 Ft (csőben sült sajtos mandulás karfiol, fűszeres juhtúróval töltött gombafejek rántva, grill camambert, rántott sajt)
- Halászlé harcsával 3500 Ft
- majonézes kukorica vagy lilahagymás burgonyasaláta egy adag 2790 Ft
- ünnepi diós guba foszlós házi kalácsból Amarettós édes mártás 2 főre 4190 Ft
Room Bistro – Pécs
- Bajai pontyhalászlé gyufatésztával (0, 7 l lé + 15 dkg hal) 3 990 Ft
- Újházi tyúkhúsleves zöldségeivel, húsával, cérnametélttel (0, 5 l)2 190 Ft
- Sült sütőtök krémleves pirított tökmaggal (0, 5 l) 1 890 Ft
- Hideg libamáj zsírjában 9 990 Ft
- Teleky kocsonya1 990 Ft
- Tatárbeefsteak savanyított zöldségekkel4 hétig érlelt, argentin szabad tartású fűvel táplált Angus marhából 4 990 Ft
- Klasszikus töltött káposzta jó romásan, sok füstölttel (30 dkg) 3 990 Ft
- Ropogósra sült kacsacomb hagymás-petrezselymes tört burgonyával, párolt lilakáposztával (a köreteket külön csomagoljuk) 3 990 Ft
- Egészben sült, májával töltött kacsa 4 személyre, hagymás-petrezselymes tört burgonyával, párolt lilakáposztával (a köreteket külön csomagoljuk, 2, 2-2, 5 kg) 16 990 Ft
- Csirkemell pankó morzsában habos burgonyapürével 2 990 Ft
- Harcsapaprikás igazi szürke harcsából kapros-túrós csuszával, szalonnapörccel 4 990 Ft
- BBQ sertésoldalas jacket potato-val, házi BBQ szósszal, grillezett kukoricával 5 490 Ft
- Wellington bélszín habos burgonyapürével, sült zöldségekkel , pecsenye szafttal ( 5 személyre) 4 hétig érlelt, argentín szabad tartású fűvel táplált Angus marhából 24 990 Ft
- Borjú bécsi bajor burgonyasalátával 5 990 Ft
- Borjúpörkölt házi nokedlivel 5 990 Ft
- Filézett ponty panírozva, nyersen (25 dkg) 2 990 Ft
- Filézett ponty panírozva, kisütve (25 dkg) 3 490 Ft
- Grillezett lazac steak citrusos – mangós – mazsolás bulgur salátával5 990 Ft
- Majonézes burgonyasaláta (50 dkg) 1 990 Ft
- Igazi mákos guba vaníliasodóval 1 990 Ft
Oliva Hotel és Étterem - Veszprém
- Halászlé (harcsafilével) 3.900 Ft / adag
- Halászlé (harcsafilével, belsőséggel) 4.400 Ft / adag
- Töltött káposzta borjúhússal 4.900 Ft / adag
- Rozmaringos kacsacomb narancsos, almás lilakáposztával, vajas nudlival 5.200 Ft / adag
Pörc Bisztró és Delikát - Balatonkenese
- Pörckrém
- Hidegtál (1-100 fős hidegtálat tudunk készíteni )
- Diós bejgli (500 g)
- Mákos bejgli (500 g)
Címlapkép: Getty Images