Az idei nyár slágerfinomsága: így készíthetsz otthon házi pisztácia krémet, mint a profik

HelloVidék 2024. szeptember 2. 17:02

Croissant töltelékként a pékségben vagy krémes frissítőként a fagyizóban: a pisztácia mostanság nagyon népszerű. A pisztáciát sokféleképpen és kreatívan felhasználhatod saját konyhádban is – megmutatjuk, hogyan.

Nyári fagyiként, croissant töltelékként vagy sütemények alapjaként - a pisztáciakrém sokféleképpen használható. És persze önmagában is remek kenyérre vagy palacsintába kenve.

Miért érdemes fogyasztani?

Az Öko Test cikke szerint, ellentétben azzal, amit sokan gondolnak, a pisztácia botanikailag nem tekinthető dióféléknek. Az igazi pisztácia szömörce növény, termése pedig csonthéjas. Ezt a csonthéjas gyümölcsöt pisztácia néven ismerjük.

Dió vagy sem – a pisztácia finom és egészséges. A szakemberek szerint a pisztácia rengeteg értékes telítetlen zsírsavat, E-vitamint, B-vitamint és ásványi anyagot, például káliumot és magnéziumot tartalmaz.

Ha a pisztáciát nem csak önmagában szeretnéd elrágcsálni, akkor például remek krémet készíthetsz belőle. Mutatjuk, hogyan!

Így készül a tökéletes házi pisztácia krém

Hozzávalók:

  • 150 ml tej
  • 30 gramm vaj
  • 100 gramm fehér csokoládé
  • 150 gramm pisztácia

Elkészítés:

Lassan felmelegítjük a tejet, a vajat és a fehér csokoládét. Várd meg, amíg minden felolvad és krémes masszává válik. A turmixgépben apróra vágjuk a pisztácia szemeket, és fokozatosan hozzáadjuk a keverékhez. A kapott krémet tiszta csavaros üvegekbe öntjük, és hűtőben tároljuk – hűtőben áll el a legjobban. Fogyasztás előtt nem sokkal vedd ki, majd kóstold meg kenyérre, palacsintára vagy croissant-ra kenve.

+1 Tuti recept, ha biztosra mennél

Íme még egy recept, hiszen ízlés kérdése, kinek, mi válik be leginkább.

@sophie.s_vegan_kitchen Válasz @majerbarbara részére #pisztácia #pisztáciakrém #pistachio #pistacchiocream #recept #gyorsrecept #egeszsegeseletmod #egeszsegestaplalkozas #tejmentesrecept #tojásmentesrecept #vegánrecept #vegán #laktózmentes #laktózmentesrecept #tejfehérjementes #tiktokrecept ♬ eredeti hang - Sophie.s_vegan_kitchen

Címlapkép: Getty Images