Az államtitkár elmondta, hogy az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak szervezésében országszerte vadétellel járulnak hozzá az egészségügyi dolgozók munkájának megsegítéséhez. A széleskörű társadalmi összefogás keretében a vadászok és vadgazdálkodók által felajánlott vadhúsból profi szakácsok által elkészített vadételt, vagy biztonságos körülmények között feldolgozott vadhúst adományoznak a kórházak számára.
Az akció keretében országszerte 35 helyszínen, mintegy 5000 adag vadétel kerül a kórházi dolgozók asztalára.
A Nógrád megyei Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetének felajánlott szarvashúsból összesen kétszáz adag ételt készítenek el a dolgozóknak. Az agrártárca államtitkára kiemelte: külön öröm számára, hogy a jó szándék kiegészül azzal, hogy az embereknek lehetősége nyílik megismerni a kiváló minőségű hazai vadételeket.
Kiemelten köszöntet mondott az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak, akik kidolgozták és országszerte összefogják a programot, valamint minden vadgazdálkodónak, szakácsnak, vadhúsfeldolgozónak, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez.
Címlapkép: Getty Images