A cég a fejlesztéshez 468,07 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott, a fennmaradó részt önerővel és hitellel egészítették ki. A beruházással 53 százalékkal, 4000 négyzetméterre növelték a raktárterületet, a termelési területet pedig 27 százalékkal, 2800 négyzetméterre bővítették, így közel 30 százalékkal emelték a gyár kapacitását.
Az élelmiszerbiztonság javítása érdekében egyszerűsítették az anyagáramlási folyamatokat, új berendezésekkel modernizálták a fémdetektálást, emellett csökkentették a gyártott porok kereszt-szennyeződésének lehetőségét egy új központi porelszívó berendezés telepítésével.
Az új raktár építése során modern szigetelési és épületgépészeti megoldásokat alkalmaztak, amelyekkel alacsony energia igényű épületet alakítottak ki. A Tutti Élelmiszeripari Kft. a fejlesztéssel dolgozói létszámát is növelte: míg 2019-ben, a beruházás előtt átlagosan 109 embert foglalkoztatott, addig jelenleg 131-et.
A cég a Győrhöz közeli Rábapatonán mintegy kétezer termék gyárt, főként instant kakaós italporokat, fagylaltporokat, kakaóporokat, kávéitalporokat, kávéspecialitásokat, vitaminnal és ásványi anyaggal dúsított italporokat, fehérje tartalmú italporokat, étrendkiegészítőket, kapszulákat és tablettákat.
Címlapkép: Getty Images