Őrház Sörkert Tahi néven indultak még 2013-ban, a fordulópontot a 2014-es év hozta, amikor is portfóliójukat markánsan bővítették fatüzeléses szmókeren, helyben sütött barbecue húsokkal. A fogadtatás minden várakozást felülmúlt, a Dunakanyarban az Őrház pillanatok alatt helyi legenda státuszt szerzett magának. Az Őrház konyháját a kezdetektől Jankovics Zoltán viszi, aki ma Magyarországon vélhetően a legtöbb tapasztalattal rendelkezik fatüzeléses szmóker kezelésében, és az erre építő barbecue konyha irányításában - írják róluk.
Az Őrház Chill & BBQ az első hazai formáció, amely több mint egy éve kínál stabilan autentikus barbecue fogásokat.
Hamarosan azonban már csak múlt időben beszélhetünk a Tahitótfaluban található gasztrohelyről.
Pedig Magyarország egyik legjobb bbq-s helye (volt), de a top3-ban mindenképp ott a helyük, ráadásul meseszép környezetben, hatalmas fák alatt, a kempingnél lehet(ett) őket megtalálni.
A bezárás hírét Facebookon osztották meg. Ahogy írták:
Október 31., és VÉGE.
Addig még minden hétvégén jövünk (kivéve majd okt. 15-16.), aki szeretne még találkozni Őrház-sütéssel, addig teheti meg. Utána az Őrház bezár, nem szezonálisan, hanem végleg. Ennyi volt, ez sem kevés, közel 10 év, cca 1300 sütés. Köszönjük, a búcsú hétvégéi jönnek.
Címlapkép: Getty Images