Ömlik a pénz Békés megyébe: mutatjuk, mire megy a több mint 1,7 milliárd forint

MTI 2022. december 15. 18:02

Több mint 1,7 milliárd forint fejlesztési forrást nyert el több Békés megyei település az uniós Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) Plusz keretéből - írta a Békés Megyei Önkormányzat közleményben. 

Az elnyert támogatásokból többek közt az egészségügyi alapellátás, a járóbeteg szakellátás, a prehospitális sürgősségi ellátás, valamint a szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások fejlesztése valósítható meg. A források felhasználhatók a kulturális- és örökségi helyszínek, valamint a természeti örökségek turisztikai fejlesztésére, és az aktív turizmushoz kapcsolódó fejlesztésekre is.

A nyertesek között van mások mellett Szarvas város önkormányzata 491 millió forinttal; az ugyancsak szarvasi Cervinus Teátrum Művészeti Szolgáltató Közhasznú NKft. 221 millióval; Magyarbánhegyes község csaknem 130, Tótkomlós 141, a Sarkadkeresztúri Református Missziói Egyházközség pedig 48 millió forintot meghaladó összeget nyert el- szerepel a megyei önkormányzat kimutatásában.

Címlapkép: Getty Images