Kész, vége: lehúzza a rolót a legendás vidéki gyár

MTI 2024. június 13. 10:33

A Henkel Magyarország Kft. vegyipari cég bezárja a Békés vármegyei Körösladányban működő gyárát.

A Henkel átalakítja a gyártási tevékenységét Magyarországon, amelynek következtében a Körösladányban gyártott folyékony mosószerek termelése a következő hónapokban leáll, a gyár végleges bezárását pedig az év végére tervezi a cég.

A döntés meghozatala a fogyasztói igények változása miatt vált szükségessé, amely a cég portfóliójában is változásokat eredményezett, egyúttal termelési tevékenysége kiigazítását tette szükségessé.

A vállalat tisztában van azzal, milyen hatással lesz a munkavállalókra és a helyi közösségre a gyár bezárása, és céljuk, hogy a lehető legnagyobb mértékben támogassák az érintett munkavállalókat ebben az átmeneti időszakban

- olvasható a bejelentésben.

A Henkel Magyarország Kft. a kelet-közép-európai régió első Henkel-vállalataként 1987 óta van jelen a hazai piacon. Környén multitechnológiás ragasztóanyagok készülnek, míg Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket gyártanak a bezárásig.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Henkel Magyarország Kft. 2023-as nettó árbevétele 31,9 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 19,7 milliárd forint. A társaság tavalyi adózott eredménye 149,7 millió forint volt, míg 2022-ben 222,2 millió forint nyereséggel zárt.

Címlapkép: Getty Images