Jó hír a helyieknek: befejeződött a nagy ívű fejlesztés a vidéki nagyvárosban

MTI 2024. augusztus 10. 12:09

Befejeződött a városi sportinfrastruktúra fél éve tartó fejlesztése Békéscsabán, amelyre 125 millió forint saját forrást fordított az önkormányzat.


 

A fejlesztésre azért volt szükség, mert a városban található, önkormányzati tulajdonban lévő sportegyesületek által használt sportlétesítmények, illetve közterületi sportlétesítmények állapota - néhány kivétellel - már nem felelt meg a mai kor követelményeinek, azonnali beavatkozást igényeltek. A legszükségesebb felújítások nem történtek meg az elmúlt 10 évben, így az épületek állaga folyamatosan romlott.

A Jamina SE Bessenyei utcai sporttelepénél a parkolási és kerékpártárolási lehetőségek javultak, és ott is felújították az öltözőket.

A MÁV-sporttelep környezetében parkolókat alakítottak ki, rendbe tették a kerítést, a csapadékvíz-elvezetést, új aszfaltozott bejárót alakítottak ki, cserélték a nézőtéri székeket és az öltözőszekrényeket. Az Árpád fürdőnél új kültéri fitneszpályát alakítottak ki; a vízilabdásoknak egy medicinlabda dobófalat; az úszóknak mobil úszófalat és két pálya-időmérőt szereztek be.

A Gerlai Labdarúgó Sportegyesület két új mobil futballkaput; a Sportok Háza új fémvázas székeket kapott.

A beruházásokhoz saját alapanyag készletéből az önkormányzat biztosította az eddig fel nem használt, egyéb fejlesztésekből származó kiselemes térköveket, darált beton alapanyagot, illetve újonnan gyártott szegélyeket és járdalapokat a költséghatékony megvalósítás elve szerint - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images