Viccnek is rossz: ledózerolják Hódmezővásárhely ártérbe épített, kalandparknak hívott játszóterét

HelloVidék 2024. október 3. 09:31

A Hódmezővásárhelytől 10 kilométerre lévő, de a városhoz tartozó mártélyi kalandparkot tavaly még felújították, de alig egy évvel a rekonstrukció után, idén már ki sem nyitott, és hamarosan teljesen el is fogják bontani. Sokmillió adófizetői pénz mehet így a semmibe... Hogy miért?

Kalandparknak szánták, de valójában egy játszótér épült Hódmezővásárhelytől 10 kilométerre Lázár János polgármestersége idején. Tavaly felújították, ám most az elbontás mellett döntöttek - írja a Szegeder.

A park egy 50 millió forint értékű turisztikai fejlesztés részeként létesült, de a hódmezővásárhelyi önkormányzat éveken át milliókat költött a fenntartására, és bár első ránézésre tényleg egy mezei játszótérről van szó, mégis belépőt kértek a látogatóktól. Akár játszótér, akár kalandpark, a lényeg, hogy bezárják és lebontják.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere szerint

ez egy sima játszótér, ahova odaraktak 2-3 embert, hogy belépőjegyeket szedjenek, semmi kalandpark nincs benne.

A mostani polgármester elmondta, hogy

rosszul építették meg, egy ártéri gödörbe, ahol értelemszerűen minden évben áll a víz. Ráadásul fából készültek a játszótéri elemek, és mivel a fa közvetlenül a talajban volt, így nem tudott kiszáradni, és szétrohadt.

A játszótér bezárásával egy újabb, jobban elhelyezett és fenntartható játszóteret terveznek építeni Mártélyon, amely megfelel az uniós szabályoknak. Azonban a történet rávilágít arra, hogy a korábbi vezetés éveken át milliókat költött egy létesítményre, aminek nem biztos, hogy sok létjogosultsága volt - közölték.

Címlapkép: Getty Images