Dunaújváros újra acélt gyárhat: novemberben beindulnak a hengerművek!

Portfolio 2024. október 16. 09:04

Újraindítja a Liberty Dunaújváros a hengerműveket. A tervek szerint a késztermékgyártás a technológiai sorrendet követve, november közepétől fokozatosan startolhat - írta a Portfolio. A Liberty Steel csoport Dunaújvárosban található gyára az egyik legnagyobb acélipari üzem Magyarországon, és az újraindítás nemcsak a helyi gazdaságra, hanem a nemzetközi acélpiacra is hatással lehet.

A Liberty Dunaújváros menedzsmentje – a szakszervezetekkel egyeztetve – az elmúlt hetekben áttekintette az üzem novemberi újraindításának lehetőségeit. Annak ellenére, hogy az acélipar egész Európában jelentős kihívásokkal szembesült ebben az évben, úgy gondoljuk, hogy mostanra elegendő piaci lendület van ahhoz, hogy a Liberty Dunaújváros hengerművei sikeresen újraindulhassanak -

olvasható Rahul Yenurkar cégvezető dolgozóknak címzett, hozzánk eljutott levelében, amelyből az is kiderül:

  • Terveik szerint a késztermékgyártás a technológiai sorrendet követve, november közepétől fokozatosan indul újra,
  • amelynek első lépése az előkészítő munkák befejezése. Ennek megfelelően:
  • november 15-étől a Meleghengermű,
  • november 25-étől a Hideghengermű és a Szállítómű indul újra,
  • december 1-jétől, az utolsó ütemben, pedig a Dunarolling Dunai Vasmű Kft. valamennyi érintett munkavállalója számára műszakrend-változástatást rendelnek el, a termelési folyamatok indításához igazodva.

A belsős levél szerint a műszakrendek a termelési szinthez igazodnak majd, így a kezdeti időszakban a berendezések legfeljebb háromműszakos munkarendben fognak üzemelni.

Azt is hangoztatja Rahul Yenurkar a levélben, hogy "a termelési folyamatok újraindításával egyidőben folytatjuk azokat az erőfeszítéseket, amelyek biztosítják a hatékony, biztonságos és versenyképes működést, valamint folytatjuk a zöldacél-gyártásra való átállásunkat."

A cikk a Portfolion olvasható, ITT!

Címlapkép: Getty Images