Budaörsön bemutatták a világ legkülönlegesebb, hidrogén üzemanyagcellás autóbuszát

HelloVidék 2024. október 17. 14:30

A Homm Kft. új, korszerű autóbusz szervízét és szolgáltatóközpontját avatták fel Budaörsön. A beruházás értéke mintegy 2,5 milliárd forint volt, amelyhez 800 ezer eurós HIPA-pályázati támogatás is hozzájárult.

Az új létesítmény 4500 négyzetméteren terül el, és magában foglal irodaházat, tantermeket, szervizcsarnokot, lakatosműhelyt, fényező üzemet, mosót és vizsgasort is. A komplexum megfelel a legújabb fenntarthatósági követelményeknek.

A dolgozószállításban piacvezető Homm Kft. 35 éves múltra tekint vissza. Jelenleg 420 autóbuszt üzemeltet országszerte, és Budaörs, valamint Biatorbágy közösségi közlekedését is szervezi. A cég nemcsak a budapesti, szegedi és miskolci közlekedési vállalatok járműveit javítja, hanem a Mercedes Benz és a Setra autóbuszok vezérképviseletének, az ITE Bus & Truck Kft-nek is hivatalos szervize lett.

A Homm Kft. tulajdonosai, Homm Károly és Tóth Balázs hangsúlyozták, hogy a cég jövőjét a szervízképesség fejlesztésére építik. Ennek része az új budaörsi központ és a kisteleki karosszériajavító bázis átadása, valamint az ITE Bus and Truck-kal kötött szerződés.

Az évi közel 10 milliárd forintos árbevételű vállalat tervei között szerepel egy oktatási intézmény és kollégium létrehozása is az új központban, hogy saját szakember-utánpótlását biztosítsa.

Címlapkép: Homm Kft.