250 millió forintos támogatást kapott Encs: de mire kaphatták ezt a temérdek pénzt?

MTI 2024. október 25. 13:01

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Encs város önkormányzata 248,87 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével fejleszti vízgazdálkodási rendszerét és csökkenti a belterületi vízkár veszélyét - közölte a helyhatóság.

Azt írták: a beruházás céljai között szerepel egyebek mellett a település belterületének védelme, a felesleges vizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése és a helyi lakosok, vállalkozások, valamint a település infrastruktúrájának és intézményeinek mentesítése az ár- és belvízkároktól.

A tizenkét utcát érintő projektben meglévő vízelvezető árkok rekonstrukcióját végzik el és új árkokat alakítanak ki, a fejlesztéssel érintett vízlétesítmények hossza 3388 méter lesz. A kivitelezést a Papex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi - olvasható a közleményben.

A sajtóanyag szerint a projektet, mely az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásával, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban valósul meg, december 31-ig fejezik be.

Címlapkép: Getty Images