Milliárdos fejlesztés Tatán: de mire költik majd a pénzt?

MTI 2024. október 25. 12:01

Tata önkormányzata közel egymilliárd forintos pályázati támogatást nyert el a település csatornarendszerének fejlesztésére a város hat területén - ismertette a polgármester a városházán tartott sajtótájékoztatón pénteken.

Michl József elmondta, a Széchenyi Terv Plusz programban megvalósuló beruházással a rendszereket átépítik, illetve új csatornákat építenek, és alkalmassá teszik őket a klímaváltozás miatt egyre gyakrabban előforduló nagy mennyiségű csapadék elvezetésére.

Hozzátette, az érintett helyszíneken élő több száz ember számára válik élhetőbbé a település, nagyobb biztonságban lesznek az utcákban található családi házak és ingatlanok.

A tervezett beruházás a komplex, az egész városra kiterjedő, átgondolt vízrendezési fejlesztés egyik fontos lépése. Tatán az elmúlt időszakban olyan fejlesztések is megvalósultak, melyek a víz megtartásának természetes lehetőségeit aknázzák ki

- közölte a polgármester.

Tavaly egy több mint 1,1 milliárd forintos vízrendezési projekt nyomán 1755 méteren épült új csatorna, átépítették az Újhegyi úti vízfolyás zártszelvényént, a Nádas utcában pedig 500 négyzetméternyi felületen 11 esőkertet alakítottak ki, ezzel is mérsékelve a villámárvizek okozta károkat

- ismertette.

Címlapkép: Getty Images