„Termelői piac a XXI. században – Fókuszban a védjegyek” címmel szakmai rendezvényt és piacbemutatót szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Budapesti Corvinus Egyetem, együttműködésben a Kislépték Egyesülettel. A december 3-i, az egyetemen tartandó eseményen a nemzeti és az uniós élelmiszer-minőségrendszerek, valamint a magyar származásra utaló védjegyek és védjegyrendszerek lesznek a középpontban.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt céljának tekinti a kistermelők támogatását, piacra jutásának elősegítését és tájékoztatását. A kamara számos termelői piac, így a Corvinus piac fenntartásában is közreműködik, azzal a céllal, hogy támogassa és népszerűsítse a hazai termékeket és a fogyasztók asztalára megbízható, kiváló minőségű magyar áruk kerüljenek.
A rendezvény célja, hogy rámutasson a hazai, illetve az európai uniós élelmiszer-minőségrendszerek – földrajzi árujelzők, bio tanúsítások – és a magyar származásra utaló védjegyek – Hungarikum, Hagyományok-Ízek-Régiók, Magyar Termék védjegyrendszer – ismertségére a fogyasztók körében. Részletezi továbbá azon vásárlók jellemzőit, akik védjeggyel rendelkező termékeket vásárolnak, valamint bemutatja azon lehetőségeket és módszereket, amelyek rendelkezésre állnak a helyi termékek megkülönböztetésére a fogyasztói bizalom eléréséhez.
Az előadások hasznos információkkal szolgálnak mind a helyi termékeket előállítók, felhasználók és forgalmazók, mind a döntéshozók részére.
A rendezvényen ideje alatt termelőipiac-bemutató is várja az érdeklődőket. Bemutatkoznak a termelők, a védjegyjogosultak, megismerhető termék-előállításuk és értékesítésük sikere, és megkóstolhatóak az általuk előállított alaptermék és élelmiszerek. A rendezvény ingyen látogatható, de a részvétel regisztrációhoz kötött.
Címlapkép: Getty Images